Върховният касационен съд осъди окончателно на 17 години затвор Дончо

...
Върховният касационен съд осъди окончателно на 17 години затвор Дончо
Коментари Харесай

17 години затвор за мъж, убил овчар

Върховният касационен съд осъди дефинитивно на 17 години затвор Дончо Драганов за убийството на работещия при него като пастир Ахмед А., оповестиха от съда.

Инцидентът стана май през 2020 година в с. Горен чифлик по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. 

С решението си Върховният касационен съд (ВКС) оставя в действие присъдата на апелативния съд във Варна, оповестява Българска телеграфна агенция.

На втора инстанция са доказани компенсациите за неимуществени вреди на гражданските ищци в размера, избран от първата инстанция – 80 000 лева за майката и 40 000 лева за сестрата на умрелия.

Според съдиите от висшия съд магистратите от Варна не са позволили в действителност или логичен грешки и вярно са открили обстоятелствата по делото. Правилно съдът е ценил отчасти обясненията на Дончо Драганов, дадени в хода на правосъдното разследване, като не ги е възприел в частта им, че директно преди убийството потърпевшият е направил опит да го удари.

В претекстовете си съдиите пишат, че Драганов е нанесъл голям брой удари (между 25 – 30), като ги е нанасял с ръце и дървена летва, по която са останали следи от кръв.

От ударите са настъпили голям брой увреждания – строшаване на лакетната кост на дясната предмишница, скъсване на слезка, излив на 400 мл кръв в гръдната празнина, травми на белите дробове, кръвоизлив във вътрешната сърцева обвивка, аспирация на кръв в трахеята, мастна емболия и голям брой контузии на горните и долните крака на Ахмед.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР