Върховният касационен съд окончателно осъди на 22 години и половина

...
Върховният касационен съд окончателно осъди на 22 години и половина
Коментари Харесай

Убиецът на Виола влиза в затвора за 22 години

Върховният касационен съд дефинитивно осъди на 22 години и половина затвор Стефан Станев, който преби до гибел приятелката си Виола Николова през 2017 година. Върховните съдии споделят, че осъщественото закононарушение е " извънредно тежко ", а проявените след това осъзнаване и страдание не понижават публичната му заплаха на фона на проявената от него неоправдана свирепост.

" Този размер размер на наказването е нужен както за неговото лекуване (на убиеца), коригиране и преосмисляне на осъщественото, по този начин и за предварителна защита на тези членове на обществото ни, които биха оправдали сходно свое държание с неразумната корист с упойващи субстанции и алкохол, написа mediapool.bg. Именно по тази причина (неразумната употреба) е публично укоримо, тъй като довежда човешката персона до безусловно недопустимо за всички държание, което не трябва по никакъв метод да бъде толерирано “, афишират съдиите.

Убийството на Виола Николова бе осъществено в нощта на 22 юни 2017 година. Станев и Виола били в дома си. Жената е споделила, че е изморена и легнала в спалнята, с цел да си почива. Станев стоял пред преносимия компютър си и сърфирал във Facebook. В един миг той решил да изпие една бира, след което взел " Екстази “, след това пушил и трева. Разходил се до спалнята, видял че Николова лежи, само че не спи и приел, че нещо я тормози.

След това пийнал и надрусан почнал да си фантазира всевъзможни неща за своята другарка. Около 05.00 ч. сутринта Станев предизвикал диалог с потърпевшата, който не се състоял. В този час той е направил и убийството.

В 8.30 часа сутринта Стефан Станев позвънил на своя другарка и я поканил в дома си с цел да поговорят. Когато тя пристигнала обвиненият я посрещнал пред блока и дружно се качили в жилището му. Там той признал невъзмутимо, че е умъртвил Виола. В следобедните часове Станев отпътувал с колата си за Созопол. Същият ден към 15.00 ч. приятелката на Станев алармирала в полицията за убийството. Шест час по-късно Стефан Станев е бил арестуван наоколо до яхтеното пристанище в Созопол.

Непосредствено след задържането му е осъществено токсикологично проучване, което е открило комбинирана приложимост на наркотични субстанции – амфетамин, екстази, марихуана и кокаин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР