Върховният касационен съд не успя да даде ход на делото

...
Върховният касационен съд не успя да даде ход на делото
Коментари Харесай

Върховният съд не даде ход на делото за пране на пари срещу Брендо

Върховният касационен съд не съумя да даде ход на делото за пране на пари против Евелин Банев-Брендо. Той е обвиняем за присъединяване в проведена незаконна група дружно с доведения си брат, някогашната си брачна половинка и нейната сестра. Според прокуратурата групата е изпрала над 20 милиона лв. от наркотрафик.

Делото стигна за повторно до последната инстанция, откакто и обвиняването, и отбраната не останаха удовлетворени от решението на Апелативния съд. През март тази година той понижи присъдата на Брендо на 6 години затвор, вместо наложените от първата инстанция - 7 и половина години. Брат му Симо Карайчев получи наказване от три години затвор. А някогашната брачна половинка и балдъзата на Банев - Моника Добринова и Десислава Дишлиева, бяха изцяло оправдани.

Днес се разбра, че юристът на Дишлиева Стоян Николов е изпратил болничен лист, по тази причина и процесът беше отсрочен за ноември.

В залата не присъстваше нито един от подсъдимите, които не са длъжни до се явяват пред висшата инстанция.

Според информация в пресата отпреди 10 дни Банев е дефинитивно наказан в Италия на 20 години затвор за наркотрафик по делото, станало известно като " Кокаинови крале ". Българските управляващи не са удостоверили дали имат публична информация за произнасянето на италианския съд. Защитата на Банев съобщи, че не знае за присъда в Италия.

Брендо има дефинитивна присъда за трафик на кокаин от 10 години и половина в Румъния. До момента в прокуратурата няма искане за предаването му поради присъдите, научи " Дневник ". Веднъж беше издавана европейска заповед за арест за Банев от Румъния, само че българският съд отхвърли да го съобщи в северната ни съседка поради течащия развой тук.
Разследването по проблема, по който Банев е обвиняем в България, е от 2007 година, а в съда процесът стартира 2010 година, макар че делото беше импортирано още през 2009 година, само че бе забавено. Според обвиняването сред 17 октомври 2002 г и май 2005 година Брендо и останалите са превеждали парични суми от разнообразни сметки в чужбина към " Прайвът файнанс юниън " АД, като " знаели или предполагали ", че средствата са добити от наркотрафик. Освен това от прокуратурата настояват, че подсъдимите са изпрали пари, добити от импорт на опиати в Италия и Испания, сбъднат през 2000 година от Атанас Генов и от група, ръководена от Ивайло Хеселбърт, в интервала 2003-2005 година

Банев беше арестуван в средата на май 2012 година на пътя Бургас - Созопол и разгласен от Министерство на вътрешните работи за кокаинов крал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР