Върховният касационен съд не допусна обжалване и постанови отнемане в

...
Върховният касационен съд не допусна обжалване и постанови отнемане в
Коментари Харесай

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка

Върховният касационен съд не позволи обжалване и постанови лишаване в интерес на страната на имущество за 256 843 лева от циганско семейство от Долни Дъбник. Основна част са близо 2 кг злато – осемдесет пендари, тридесет и седем монети, дванадесет гривни, два синджира, шест пръстена, два чифта обеци и две висулки. Накитите са оценени на 247 369 лева и се съхраняват в банков сейф на Окръжната прокуратура в Плевен.

Искът за златото против Иван Маринов и жена му Иванка е на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Двамата са подсъдими за пране на пари, а против циганката има обвиняване и за машинация. През януари 2014 година против ромската фамилия имаше акция на полицията и ДАНС, откакто стана известно, че Иванка е пътувала до Палестина, Македония и други страни по света да скапва черни вълшебства и да бае срещу проклятия, а парите от нейните измами били превеждани у нас.

През 2017 година Комисията за нелегално имане е спечелила дело и против сина им Горан Станев, от който е отнето имущество за 140 725 лева Продължава процесът по иск против другия наследник Станьо Маринов, който е за 2 847 297 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР