Върховният касационен съд на Румъния осъди лидера на Социалдемократическата партия

...
Върховният касационен съд на Румъния осъди лидера на Социалдемократическата партия
Коментари Харесай

Лидерът на румънската управляваща партия беше осъден на 3,5 г. затвор

Върховният касационен съд на Румъния осъди водача на Социалдемократическата партия и ръководител на Камарата на депутатите Ливиу Драгня на 3,5 години затвор. Присъдата е по обвинявания в подстрекателство към корист със служебно състояние и предстои на обжалване, съобщи ТАСС, като се базира на Аджерпрес.

Обвиненията се отнасят до времето, когато Драгня бе ръководител на Окръжния съвет на окръг Телеорман от 2000 до 2012 година

Прокурорите настояват, че Ливиу Драгня се е намесил при наемането на работа на две служителки в Главната дирекция за обществена помощ и протекция на детето в Телеорман, които действително в никакъв случай не са работили там, въпреки да са получавали заплати, а в действителност са работели в окръжната организация на Социалдемократическата партия. По този метод държавният бюджет е бил ощетен със сумата от 108 612 леи.

Обвинението изиска присъда от над седем години затвор дейно, както и отменяне на условната присъда от две години затвор по делото за референдума от 2012 година за премахване на тогавашния президент на страната Траян Бъсеску.

Ливиу Драгня отхвърля обвиняванията и твърди, че е " цел " на Националната дирекция за битка с корупцията, както и че делото е построено въз основа на " злословия ".

Условната присъда по делото за изборни измами попречи на Драгня да стане министър председател, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР