Върховният касационен съд на Република България потвърди решение на Варненския

...
Върховният касационен съд на Република България потвърди решение на Варненския
Коментари Харесай

9 години затвор за изверг от Добрич, тормозил с бой, глад и дрога отвлечена жена

 Върховният касационен съд на Република България удостовери решение на Варненския апелативен съд, постановил 35-годишният М.Д. от Добрич да изтърпи присъда от 9 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Осъденият ще заплати и санкция в размер на 5000 лева Окръжната прокуратура приведе в осъществяване наказването, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Мъжът бил приет за отговорен за похищение на жена и причиняване на междинна телесна щета на същата в интервала 3 юли – 24 юли 2018 година. Освен това до юли същата година М.Д., при изискванията на продължавано закононарушение, без съответно позволение, държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции.

Познанството сред наказания и неговата жертва почнало през септември месец 2017 година. Първоначално било на другарски начала, само че последователно връзките им се задълбочили. По време на едно от визитите в дома на наказания, през месец юли 2018 година, младата жена била арестувана срещу волята й в жилището на 35-годишния мъж, който решил да я лиши от свободата й. Целта му била дамата да бъде непрекъснато при него и да задоволява всичките му потребности. За да може да пречупи волята ѝ и да я подчини, той решил да употребява физическо принуждение, както и да я дрогира, като не й давал задоволително храна и вода.

Младата жена била открита в дома на 35-годишният мъж след 20 дни престой там. Тя се намирала в извънредно неприятно здравословно и прочувствено положение. С дейностите си М.Д. е предизвикал на своята жертва междинна телесна щета и разстройство на здравето ѝ, краткотрайно рисково за живота.

Решението на Върховния касационен е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР