Върховният касационен съд на Италия сложи край на 13 години

...
Върховният касационен съд на Италия сложи край на 13 години
Коментари Харесай

Върховният съд реши: Пантани не е бил убит

Върховният касационен съд на Италия постави завършек на 13 години разногласия. Легендата на колоезденето Марко Пантани не е бил погубен, взеха решение магистратите, преглеждайки всички материали по делото.

Пантани беше открит мъртъв в хотелска стая в Римини през 2004 година. Официалната версия беше сърдечен удар разследване на гибелен коктейл от кокаин и успокоителни.

Пирата изпадна в рецесия, откакто през 1999 година беше хванат с кръвен допинг по време на Джирото. Предния сезон идолът на Италия беше спечелил Тур дьо Франс и Джирото. 

Последва и злокобна злополука плюс 18 месеца по болнични кревати. Върна се, само че към този момент нищо не беше същото.

Майката Тонина призна за вероятен допинг, само че нае безценен юрист след гибелта на Марко. Тя беше безапелационна, че спортистът е бил погубен от дилър, който е принудил Пирата да вземе свръхдоза.

През 2014 година следствието сякаш стигна до файл, доказващ тезата. " Гадзета дело Спорт " даже гръмна на първа страница: " Пантани е бил погубен ". Оказа се подправена вест. Знае ли човек.

Преди време италиански мафиот съобщи от пандиза, че Пантани е бил натопен с допинг през 1999 година, с цел да не завоюва Джирото. Така мафията си икономисала десетки милиони, които трябвало да заплати при черни залози. С убийството на Марко историята е била дефинитивно потулена, заподозряха от фамилията му.

Е, към този момент всичко завърши. Поне публично. Със сигурност не и за фамилията, нито за милионите почитатели на Пантани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР