Върховният касационен съд е оставил в сила решение на Апелативния

...
Върховният касационен съд е оставил в сила решение на Апелативния
Коментари Харесай

ВКС потвърди ефективните присъди срещу четирима силистренци за отвличане

Върховният касационен съд е оставил в действие решение на Апелативния съд във Варна за ефикасни присъди против четирима силистренци - Десислав Пенчев, Камен Костов, Кристиан Христов и Петър Гичков - за похищение, оповестяват от пресслужбата на Окръжния съд в Силистра.

Престъплението е осъществено на 08.11.2015 година. Четиримата спрели наложително микробус, от който са издърпали извън младежите П. Д. и Х. Х., нанесли им побой и им иззели движимостите. Осъдените принудително вкарали един след различен потърпевшите в багажника на лек автомобил и ги изоставили на път отвън обитаемо място. Тези в действителност дейности са квалифицирани като закононарушение - похищение.

Четиримата наказани са претендирали за цялостно оправдаване или за връщане на делото за ново разглеждане. Контролиращите правосъдни инстанции са приели жалбите им за изцяло неоснователни. За осъщественото закононарушение Десислав Пенчев, Камен Костов и Петър Гичков към този момент изтърпяват наказване отнемане от независимост за период от пет години, а Кристиан Христов - отнемане от независимост за период от шест години.

Осъдените ще следва солидарно да заплатят на потърпевшите обезщетение за породените неимуществени вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР