Върховният граждански съд на Шотландия постанови днес, че решението на

...
Върховният граждански съд на Шотландия постанови днес, че решението на
Коментари Харесай

Най-висшият съд в Шотландия обяви за незаконно спирането на работата на британския парламент

Върховният цивилен съд на Шотландия постанови през днешния ден, че решението на английския министър-председател Борис Джонсън за прекъсване на работата на Народното събрание за пет седмици е нелегално, предадоха информационните организации.

Съдът не се съгласи с решението на арбитър, който предходната седмица постанови, че съдът не е способен да се произнася за прекъсването на работата на Народното събрание. Днес съдът съобщи, че съветът на Джонсън към кралица Елизабет Втора за прекратяване на работата на Народното събрание е " противозаконен, тъй като е имал за цел да сложи в мъчно състояние Народното събрание ".

" Ние призоваваме Народното събрание неотложно да бъде призован още веднъж ", сподели депутатката от Шотландската национална партия Джоана Чери след днешното решение на съда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Британското държавното управление съобщи, че ще апелира решението. " Разочаровани сме от днешното решение и ще апелираме пред Върховния съд на Англия. Британското държавно управление би трябвало да показа мощен вътрешен законодателен дневен ред. Преустановяването на работата на Народното събрание е законният и нужен метод за реализиране на това ", сподели държавен представител,.

Парламентът спря работа от понеделник до 14 октомври. Според съперниците на този ход задачата е да бъдат осуетени опитите им за обширно изследване на проектите на Джонсън за Брекзит и да му се разреши да наложи излизане на Англия от Европейския съюз без договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР