Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей призова днес

...
Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей призова днес
Коментари Харесай

Иранският върховен лидер: Вирусът на ционизма ще бъде унищожен

Върховният нравствен лидер на Иран аятолах Али Хаменей прикани през днешния ден палестинците да продължат въстанието си против Израел и добави, че еврейската страна е израстък, на който би трябвало да се противостои, до момента в който палестинците бъдат освободени, съобщи Ройтерс.

"Въстанието на палестинците би трябвало да продължи. Борбата за избавление на Палестина е обвързване и на мюсюлманите. Ционисткият режим е недоброкачествен израстък в района ", сподели аятолахът в публикувана онлайн тирада по случай така наречен Ден на Ал Кудс (арабското име на Ерусалим).

На този ден, който съответствува с последния петък от Рамазана, в Иран нормално има антиизраелски прояви. Тази година иранските духовници обаче анулираха обществените прояви поради ковид, напомня Ройтерс.

"Днес светът брои една по една всяка жертва на ковид, само че никой не е попитал кой е виновен за стотиците хиляди случаи на мъчения, затваряния и изгубвания на хора в Палестина и в страните, където Съединени американски щати и Европа разпалиха войни ", сподели аятолахът. "Вирусът на ционизма ще бъде погубен ", заключи той.

Иран: Израел поддържа ИД

Хаменей и други високопоставени ирански представители неведнъж са казвали през годините, че страната Израел би трябвало да бъде отстранена, в това число посредством референдум в района, където палестинците са болшинство.

Иран е една от най-тежко засегнатите от пандемията страни в Близкия изток с 129 341 инфектирани с ковид и 7249 умряли от причиняваното от него заболяване COVID-19, отбелязва Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР