Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей представи седем

...
Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей представи седем
Коментари Харесай

Иран постави 7 условия на ЕС за спасяване на ядреното споразумение

Върховният нравствен водач на Иран аятолах Али Хаменей показа седем условия за европейските сили, в случай че желаят страната му да остане в нуклеарното съглашение, след излизането на Съединени американски щати от него, оповестява " Фокус ", базирайки се на Tehran Times.

Хаменей показа изискванията по време на среща с ръководителите на изпълнителната, законодателната и правосъдната власт, с министрите, военните командири.
Това е описът с изискванията:

1. Предвид нечестността на трите европейски страни Германия, Англия и Франция при започване на века по нуклеарния въпрос, европейците би трябвало да потвърдят, че няма да повторят своята непочтеност.
2. Трите европейски сили не са се оплакали от непрекъснатите нарушавания на Съединени американски щати на духа на нуклеарното съглашение и това би трябвало да се промени.
3. Излизането на Съединени американски щати от съглашението е нарушаване на резолюция №2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Европейците би трябвало да подхващат дейности против Съединени американски щати пред Съвета за сигурност.

4. Трите европейски страни би трябвало да обещаят, че няма да загатват ракетната стратегия на Иран и наличието му в района.
Иран се приготвя да стартира обогатяване на уран до най-високото равнище
5. Европейците би трябвало да блокират американските наказания против Иран. Всички би трябвало да знаят, че Ислямската република няма да изостави своите благоприятни условия за защита.
6. Ако Съединени американски щати попречат на продажбите на ирански нефт, европейците би трябвало да подсигуряват покупката му.

7. Европейските банки би трябвало да подсигуряват транзакциите с Иран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР