Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей нарече президента

...
Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей нарече президента
Коментари Харесай

The Guardian: Аятолах Али Хаменей нарече Тръмп „клоун“ в петъчната си проповед

Върховният нравствен водач на Иран аятолах Али Хаменей назова президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп „ смешник “ по време на първата си петъчна проповед от осем години, написа английският вестник The Guardian. Той съобщи, че президентът единствено се преструва, че поддържа иранския народ, само че ще им нанесе удар в гърба.
Лидерът съобщи, че погребението на военачалник Касем Сюлеймани, на което участваха хиляди хора, демонстрира, че иранският народ поддържа страната макар последните тествания.

В отговор на убийството, Иран изстреля балистични ракети против американски бойци в Ирак, само че без да предизвиква съществени вреди. Хаменей съобщи, че ударите са нанесли удар върху имиджа на Съединени американски щати като суперсила. В част от проповедта, изнесена на арабски, той споделя, че същинското наказване ще бъде принуждаването на Съединени американски щати да се изтеглят от Близкия изток.

Докато Иранската революционна армия чакаше американската контраофанзива, която по този начин и не се случи, тя неправилно смъкна украински аероплан малко след излитането му от интернационалното летище в Техеран, убивайки всички 176 пасажери на борда, най-вече иранци.

Властите скриха ролята си в трагичния случай, като в началото обявиха, че злополуката е резултат от механически проблем. Признаването на виновността провокира дни на улични митинги, които силите за сигурност разпръснаха с муниции и сълзотворен газ.

Хаменей назова свалянето на самолета „ ужасна злополука “, която огорчи Иран толкоз, колкото и нейните врагове. Той съобщи, че враговете на Иран се възползват от злополуката, с цел да разпитат чиновници на страната, Революционната армия и въоръжените сили.

Той също по този начин съобщи, че западните страни са прекомерно слаби, с цел да слагат иранците на колене. Лидерът сподели, че Англия, Франция и Германия, които предходната седмица задействаха механизма за разногласия, с цел да се опитат да върнат Иран към уговорките на нуклеарното съглашение от 2015 година, са презрителни държавни управления и служещи на Съединени американски щати.

Хаменей съобщи, че Иран е подготвен да договаря, само че не и със Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР