Върховният административен съд забрани поставянето на изкуствени неравности по пътищата,

...
Върховният административен съд забрани поставянето на изкуствени неравности по пътищата,
Коментари Харесай

ВАС забрани поставянето на легнали полицаи

Върховният административен съд забрани слагането на изкуствени неравности по пътищата, по този начин наречените „ легнали служители на реда ”. По тъжби на физически лица магистратите са намерили нарушавания при архивирането на документите, с които се издава позволение за слагането на ограничителите на скорост. Това заяви Нова телевизия.

Според пътния специалист от Велико Търново Илко Цветков би трябвало да се промени наредбата, с цел да могат да се слагат нови изкуствени неравности.

„ Досега съществуващите няма да бъдат махани, само че се стопира слагането на нови тук-там, където е належащо да ги има. Наистина съществуват и такива, които не са по стандарт, по-високи са, водят до повреди на коли. Това обаче е най-сигурният метод за ограничение на скоростта. След слагането на „ легнали служители на реда ” фрапантно понижава опцията за пътни произшествия ”, уточни той.

По думите му съдът е забранил слагането на нови неравности, тъй като въпросът не е пуснат онлайн за публично мнение.

„ След смяна в наредбата евентуално те още веднъж ще стартират да бъдат поставяни. Бих посъветвал кметовете да канят автоинструктори на разискванията на организацията на придвижването ”, предложи специалистът./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР