Върховният административен съд забрани на Булгартрансгаз да подпише договор със

...
Върховният административен съд забрани на Булгартрансгаз да подпише договор със
Коментари Харесай

Решение на ВАС ще забави строителството на Турски поток през България

Върховният административен съд забрани на " Булгартрансгаз " да подпише контракт със обвързваното с съветската ТМК обединяване " Газово развиване и уголемение в България " за продължението на " Турски поток " пред българкса територия. Поднямата на строителя е невъзможна, до момента в който не завърши оконочателно разногласието за отстраняването на саудитския консорциум " Аркад ", е решението на Върховен административен съд.
Определението на съда удостоверява решение на Комисия за защита на конкуренцията, която също анулира дейностите на " Булгартрансгаз " по замяна на определения към този момент строител.
Припомняме, че в края на май държавната компания дисквалифицира саудитския консорциум " Аркад ", който бе определен за осъществяване на публичната поръчка за уголемение на газопреносната инфраструктура до българо-сръбската граница. Причината е, че сдружението не е показало нужните документи за подписване на съглашение. На мястото на „ Обединение Консорцум Аркад “ бе определена компанията Д3ЗД Консорциум „ Газово развиване и уголемение в България “.
Според Комисия за защита на конкуренцията обаче това решение е незаконосъобразно и договорът би трябвало да бъде предоставен на " Аркад ".
Върховен административен съд удостоверява това решение на 11 юли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР