Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в спора

...
Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в спора
Коментари Харесай

ВАС излезе с решение за спора на Сидеров с Кошлуков

Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в разногласието му с генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, се оповестява в известие до медиите от пресцентърът на Атака.

След като ЦИК, под медийно въздействие, взе преждевременно и погрешно решение и не почете справедливото искане на Сидеров за достъп до участия в държавната телевизия, Върховен административен съд анулира решението на ЦИК и разпореди да се произнесе
още веднъж.

Съдът е открил, че комисията е взела решението си, без да обясни обстоятелствата и събитията от голяма важност за случая, като не е направила и проучване на използваната за противоречивите връзки правна уредба. Затова Върховен административен съд връща преписката в комисията „ за изговаряне при съблюдаване на напътствията на съда по пояснение и използване на закона”. Решението е дефинитивно.

Припомняме, че АТАКА има подписано Споразумение с Българска национална телевизия за отразяване на предизборната акция. То е със силата на контракт. Сидеров има право да взе участие в предаванията, само че Кошлуков и Управителният съвет на медията му
не разрешиха достъп, с което го лишиха от това да излага вижданията си като кандидат-кмет на София. Така Кошлуков и УС на Българска национална телевизия нарушиха и член 189 от Изборния кодекс, който задължава да има равнопоставеност на всички претенденти.

Заради наложената цензура над Сидеров АТАКА изиска оставка на Кошлуков и целия Управителен съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР