Върховният административен съд /ВАС/ заседава по законосъобразността на решението на

...
Върховният административен съд /ВАС/ заседава по законосъобразността на решението на
Коментари Харесай

ВАС заседава за машинното гласуване, ще се произнесе до 20, 00 ч.

Върховният административен съд /ВАС/ заседава по законосъобразността на решението на ЦИК, с което беше анулирано машинното гласоподаване на локалния избор. Съдът е сезиран от участници в изборите и от жители, съгласно които са били наранени изборните им права.

Жалбите се преглеждат от тричленен състав на Върховен административен съд, който до 20.00 ч. довечера би трябвало да се произнесе дали решението на ЦИК за анулация на гласуването с машини е вярно, заяви БНР. То беше взето в петък вечерта след приемане на информация от ДАНС, че зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов е снимал построяването на изходящите кодове на машините.

Във Върховен административен съд се явиха някои от жалбоподателите, в това число Надежда Йорданова, която представляваше ПП-ДБ, а от страна на ЦИК - Росица Матева. Според хората, подали жалбите, ЦИК се е произнесла преди отчета за узаконяване на машините, а законът споделя, че те могат да отхвърлят гласуването с машини единствено в случай че този отчет каже, че са негодни. Росица Матева репликира, че решението е било направено, с цел да се защитят правата на българските жители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР