Върховният административен съд /ВАС/ се намира в невъзможна ситуация –

...
Върховният административен съд /ВАС/ се намира в невъзможна ситуация –
Коментари Харесай

Експерт: ВАС е в невъзможна ситуация

Върховният административен съд /ВАС/ се намира в невъзможна обстановка – в случай че разгласи, че решението на Централната изборна комисия /ЦИК/ е било непозволено , това ще значи, че е бил нарушен Изборният кодекс , автоматизирано водещо до анулиране на локалните избори , разяснява Тодор Галев от Центъра за проучване на демокрацията за „ БНР “. Според него Върховен административен съд ще би трябвало да работи като политически , а не като професионален, юридически орган.

Експертът счита, че се случва интензивно мероприятие и всичко това е било планувано . По думите му една такава информация не се изготвя в последния половин час, визирайки отчета на Държавна организация „ Национална сигурност “ , довел до анулацията на машинния избор за първия тур на локалните избори. Според него това се е случило „ с една-единствена цел – да всее подозрение в гласоподавателите “ , както и ЦИК да вземе решението, което взе.

Трябва да се проверяват дейностите на заместник-министър Михаил Стойнов , за които се твърди, че са непозволени, прикани Галев.

„ Ако това е същинската информация /станалото обществено известно – бел. ред./, тя звучи леко необичайно на доста места. Споменават се хора, които били споделили нещо на заместник-министър Стойнов по време на неговото „ нарушаване “. Справка на сериозна контраразузнавателна работа не би трябвало да работи с хипотетични хора, би трябвало те да са разпитани, да участват с буквите си “ , сподели специалистът.

Не се знае за какво е било разпоредено наново създаване на код и за какво той е бил сниман, добави Галев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР