Върховният административен съд (ВАС) отмени разпореждането от 19 декември 2023

...
Върховният административен съд (ВАС) отмени разпореждането от 19 декември 2023
Коментари Харесай

ВАС отмени постановлението, което спира демонтажа на МОЧА

Върховният административен съд (ВАС) анулира разпореждането от 19 декември 2023 година на Административен съд София-град, с което е подредено да бъдат абсолютно прекъснати дейностите на чиновници Областната администрация на София по разглобяване и нарязване на бронзовите фигури на " Паметника на Съветската войска ", прочут като МОЧА (Монумент на окупационната Червена войска.

Делото във Върховен административен съд е заведено номер 2126 от 2024 година и е формирано по частна тъжба от Областната администрация против съдружие " Изправи се.БГ. ", представлявано от Мая Манолова, Войслав Тодоров в качеството му на общински консултант в Столичния общински съвет и жителите Виктор Йочев и Георги Кадиев.

Върховните магистрати оставят без разглеждане настояването на " Изправи се.БГ ", Тодоров, Йочев и Кадиев, с което те оспорват дейности на длъжностни лица от Областната администрация по демонтажа и нарязване фигурите от МОЧА. Според Върховен административен съд разпореждането на първата правосъдна инстанция за прекъсването на дейностите на чиновниците във връзка с паметника е неприемливо, защото Сдружение " Изправи се.БГ " и физическите лица нямат юридически интерес от обжалването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР