Върховният административен съд(ВАС) остави в сила решението на Комисията за

...
Върховният административен съд(ВАС) остави в сила решението на Комисията за
Коментари Харесай

ВАС остави в сила решението на КЗК за концесионер на летище София

Върховният административен съд(ВАС) остави в действие решението на Комисията за отбрана на конкуренцията(КЗК) от 14 ноември 2019 година С него е доказан изборът от Министерството на превоза, осведомителните известия и технологии на концесионер на летище София, с което за реализатор е избран консорциум „ Соф кънект “.
Административно дело № 14199/2019 беше формирано по касационни тъжби на трима от участниците в процедурата за избор на концесионер на софийското летище. Това са консорциум „ Витоша “; консорциум сред " Еърпортс Де Пари " Европейски Съюз.ЕЙ и " ТАВ Хавалиманларъ холдинг " А.Ш. “, както и участникът " Фрапорт България ".
Съдът е приел, че Комисия за защита на конкуренцията е осъществила дължимия надзор по правомерност и се е произнесла в границите на изследването, което е регламентирано в Закона за концесиите. Тричленният състав на Върховен административен съд е открил също, че вярно Комисия за защита на конкуренцията не е разкрила нарушавания при осъществяване на процедурата, а също и несъответствия сред офертата на спечелилия участник и документите за възлагане на концесията.
Върховните съдии одобряват, че Комисия за защита на конкуренцията е направила дължимата инспекция по законосъобразността на дейностите на министъра на превоза, осведомителните известия и технологии както в процедурата за допускането до присъединяване, по този начин и във връзка с сходството на избрания за концесионер консорциум с критериите за възлагане на концесията, посочени в техническата документи.
Вижте още:
Избраха концесионер на летище София
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР