Върховният административен съд (ВАС) остави в сила определението на Комисията

...
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила определението на Комисията
Коментари Харесай

ВАС потвърди процедурата за избор на доставчик за медицинските хеликоптери


Върховният административен съд (ВАС) остави в действие определението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от 2 февруари 2023 година по отношение на откриването на процедура за възлагане на социална поръчка за доставка на медицинските хеликоптери. Поръчката е посредством договаряне без авансово съобщение с предмет: " Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ ", както и настояването на сдружението за налагане на краткотрайна мярка " прекъсване на процедурата “.

Административно дело от 2023 година беше формирано пред Върховен административен съд по частна тъжба на американската компания „ Бел Текстрон Инк. “ (Bell Textron Inc.), която обаче не е участник в процедурата на Министерството на здравеопазването.

Именно заради това висшите магистрати одобряват за верни изводите на Комисия за защита на конкуренцията, че жалбоподателят не е потвърдил качеството си на заинтригувано лице, което би могло да оспори решението за разкриване на процедурата. Недопустимостта на предявената тъжба обуславя и недопустимостта на направеното искане за налагане на краткотрайна мярка прекъсване на процедурата за възлагане на публичната поръчка, заради което вярно то също е оставено без разглеждане от Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР