Върховният административен съд (ВАС) окончателно отхвърли жалбата срещу избора на

...
Върховният административен съд (ВАС) окончателно отхвърли жалбата срещу избора на
Коментари Харесай

Руснак или не Алексей Трифонов остава шеф на Софийския градски съд

Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно отхвърли жалбата против избора на арбитър Алексей Трифонов за ръководител на Софийски градски съд (СГС). Делото стартира, откакто изборът на Висшия правосъден съвет (ВСС) бе нападнат от другия претендент за началник на съда - Евгени Георгиев. Основният мотив на арбитър Георгиев бе, че Висш съдебен съвет е направил нестимулиран избор, само че след това се появиха подозрения и за поданството на Алексей Трифонов, които станаха част от делото.

Върховните съдии одобряват, че поданството не може да се открива по правосъден ред. Те споделят, че уредбата на българското поданство се съдържа в конституцията, Закона за българското поданство и от интернационалните контракти, които са в действие при настъпването на обстоятелствата или събитията, свързани с поданството.

Недопустимо

" Недопустимо е оспорването на тези обстоятелства в сегашното произвеждане, не могат да се разискват възраженията по тях и да се разискват доводите налице ли е поданство или не ", се споделя в решението на Върховен административен съд.

При това състояние съдът не може да преглежда като относими към разногласието настояванията на Евгени Георгиев за събиране на доказателства за поданството на арбитър Трифонов, Върховен административен съд не оспорва обстоятелството, че шефът на градския съд е роден в съветския град Курск.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР