Върховният административен съд (ВАС) окончателно отхвърли искането за касиране на

...
Върховният административен съд (ВАС) окончателно отхвърли искането за касиране на
Коментари Харесай

Съдът окончателно отхвърли искането за касиране на изборите в София

Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно отхвърли настояването за анулиране на кметските избори в София, което бе направено от Мая Манолова. Бившият омбудсман и народен представител от Българска социалистическа партия съумя да стигне до балотаж, само че загуби от претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Върховният съд разгласи, че решението на долната инстанция е обосновано и вярно. С това решение бяха доказани изборните резултати в столицата, само че Манолова апелира.

Съдът реши, че е безпричинно недоволството на Мая Манолова за погрешно отчитане на бюлетините в избрани изборни секции. Върховните магистрати споделят, че по делото е детайлно проучен процесът по броенето на гласовете, сформиране на протоколите и въвеждането на данните в системата на „ Информационно обслужване “. Нарушения не са открити.

За да се касират изборите, съдът би трябвало да откри основни нарушавания, които да водят до друг резултат от вота. Манолова не е съумяла да потвърди сходно нещшо.

Екипът на някогашния омбудсман внесе в съда " 14 класьора с доказателства " за нарушавания на балотажа. Съдът разяснява, че поправките в протоколите са “отстраняване на явни в действителност неточности “, което може да се извърши и след оповестяване на резултата от избора в дадена секционна комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР