Върховният административен съд (ВАС) окончателно е забранил на Булгартрансгаз да

...
Върховният административен съд (ВАС) окончателно е забранил на Булгартрансгаз да
Коментари Харесай

Съдът забрани на "Булгартрансгаз" да договори с руския кандидат "Турски поток" през България

Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно е забранил на " Булгартрансгаз " да подмени строителя на продължението на " Турски поток " през българска територия, оповестява " Капитал ".

Определението на съда е от 11 юли и е поради решението на държавното сдружение да подпише контракт за строителството на тръбопровода за близо 3 милиарда лева с обединяване " Газово развиване и уголемение в България " в случай, че за победител в поръчката преди този момент бе определен саудитският консорциум " Аркад ".

В края на юни Комисията за защита на конкуренцията към този момент дефинира дейностите на " Булгартрансгаз " като непозволени и остави в действие класирането от април, съгласно което публичната поръчка следва да се разпореди на " Аркад ". Решението може да се апелира пред Върховен административен съд като все още не е известно дали това се е случило.

Антимонополната комисия не позволи на " Булгартрансгаз " да подписа контракт с съветския участник макар претекста, че планът е от " изключително значим държавен и публичен интерес " и забавянето му може да аргументи " забележителна и мъчно поправима щета ". Комисията обаче не одобри доводите и точно това й решение беше обжалвано пред Върховен административен съд от обединяване " Газово развиване и уголемение в България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР