Върховният административен съд (ВАС) касира избора на кмет на община

...
Върховният административен съд (ВАС) касира избора на кмет на община
Коментари Харесай

Окончателно: ВАС касира избора на кмет в Панагюрище

Върховният административен съд (ВАС) касира избора на кмет на община Панагюрище. Това гласи решение от през вчерашния ден, което напълно удостоверява решението на Административния съд в Пазарджик от 27 ноември предходната година за оповестяване на резултата от балотажа за недействителни.

Делото на първа инстанция бе заведено от досегашния кмет на града Никола Белишки, който изгуби на балотажа с 28 гласа разлика. Пазарджишките магистрати откриха редица нередности при отчитането на резултатите, най-много в 25 секция в село Попинци. Констатирани са голям брой задрасквания и поправяния на оспорения протокол на секцията, както и противоречиви 18 бюлетини, за които съдът в детайли е описал точните нередности.

Процесът продължи във Върховен административен съд по тъжби от спечелилия претендент Желязко Гагов и Общинската изборна комисия в Панагюрище. Крайното решение гласи, че не са позволени основни нарушавания на съдопроизводствените правила, правосъдният акт е съответно и в детайли аргументиран и е прибавен вярно материалния закон.

Новият кмет на града Желязко Гагов и Общинската изборна комисия са наказани да платят по 1800 лв. на Никола Белишки за правосъдни разходи. Решението е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР