Върховният административен съд (ВАС) изпраща в Конституционния съд питане, свързано

...
Върховният административен съд (ВАС) изпраща в Конституционния съд питане, свързано
Коментари Харесай

ВАС пита Конституционния съд за лимитите за лечение в болниците

Върховният административен съд (ВАС) изпраща в Конституционния съд запитване, обвързвано с разпореждания от Закона за здравното обезпечаване (ЗЗО). Това оповестиха от пресцентъра на Върховен административен съд. Питането е във връзка дело, формирано пред Върховен административен съд по тъжби на Националното съдружие на частните лечебни заведения против няколко разпореждания в Националния рамков контракт за медицинските действия сред Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Българския лекарски съюз за интервала 2020 - 2022 година

По делото са присъединени за взаимно разглеждане и тъжби на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) " Сърце и Мозък ”, на Сдружение на общинските лечебни заведения в България и други.

С наредбата на текста от ЗЗО законодателят е забранил на НЗОК да заплаща за оказана от лечебните заведения здравна и дентална помощ в нарушаване на посочените в техните контракти размери и стойности. Под „ нарушаване “ в съответния случай се приема надхвърляне на избраните в Националния рамков контракт размери и стойности на контрактуваните медицински действия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР