Върховният административен съд /ВАС/ излезе с определение, според което бизнесменът

...
Върховният административен съд /ВАС/ излезе с определение, според което бизнесменът
Коментари Харесай

ВАС постанови Цветомир Найденов да бъде изваден от списъка по закона Магнитски

Върховният административен съд /ВАС/ излезе с определение, съгласно което предприемачът Цветомир Найденов би трябвало да бъде изваден от така наречен ``разширен български лист със глобите по закона " Магнитски ", заяви Българска телеграфна агенция.

На 15 юни Министерството на финансите разгласява уголемен лист на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединени американски щати. Лицата, включени в листата, са съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица. Това са " всички физически и юридически лица, притежавани, следени или ръководени през последните пет години от лицата, включени в листата на OFAC ".

Цветомир Найденов, брат му и татко му упорстват да бъдат извадени, като настояват, че от близо две години са прекратили връзки с Васил Божков.

В определението си тримата съдии Йордан Константинов, Бисер Цветков и Петя Желева показват, че Найденов е показал доказателства, с които се открива, че е прекратил всевъзможни връзки с лица, които са в листата. Съдиите стъпват и на други доказателства, измежду които и такива от Търговския указател.

Определението е дефинитивно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР