Върховният административен съд върна делото за тоалетната в парка зад

...
Върховният административен съд върна делото за тоалетната в парка зад
Коментари Харесай

ВАС върна делото за тоалетната в парка зад хотел Санкт Петербург

Върховният административен съд върна делото за тоалетната в парка зад хотел " Санкт Петербург ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Решението e откакто Община Пловдив е обжалвала решението на Административен съд, с което се анулира безмълвния отвод за премахването  на постройката в частния имот. Тоалетната е в допълнение вписана в кадастралната карта и кадастралните регистри на Пловдив и утвърдена със заповед от 03.06.2009 година на изпълнителния шеф на Агенция по геодезия.

Това изменение и отхвърли на кмета да бъде отстранена тоалетната са били атакувани пред съда от притежателя на терена. Фирмата " Парадайс Гардън Резидънс “ е поискала постройката да бъде отстранена, защото тя е рискова за здравето на хората заради неизползването и дълги години.  Искането е било направено на 5 юли 2019 година, само че притежателите не са получили отговор от общината, което нападат в съда. Там те печелят делото, само че община Пловдив не остава безучастна. И апелира това решението на първата инстанция пред Върховен административен съд.

Според магистратите, по време на делото в миналата  инстанция са позволени процесуални нарушавания и те упорстват делото да бъде преразгледано от нов правосъден състав.  

Намеренията на притежателя на терена на градинката зад Санкт Петербург да го застроят провокираха огромни и продължителни митинги на хората от квартала.  При тези митинги тази тоалетна, която е благосъстоятелност на общината бе от огромно значение против опитите за застрояване, той като общината се явява втори притежател на терена посредством нея. Сега правосъдната сага продължава.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР