Върховният административен съд потвърди решението на Хасковския административен съд, който

...
Върховният административен съд потвърди решението на Хасковския административен съд, който
Коментари Харесай

Съдът върна полицая, уволнен заради бащата на президента

Върховният административен съд удостовери решението на Хасковския административен съд, който анулира уволнението на автоконтрольора Митко Станков поради злополуката с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, съобщи Дир.бг.
Инцидентът с Георги Радев стана на 17 август 2018 година на кръговото кръстовище сред бул. " България " и бул. " Освобождение " в Харманли. Тогава автомобилът на Георги Радев се сблъска с електрическа триколка, ръководена от 81-годишния Стефан Тодоров, който пострада.

За произшествието, което не бе оповестено от Министерство на вътрешните работи, се разбра седмица по- късно, след приключване на видеозаписи в интернет. По предписание на тогавашния вътрешен министър по случая бе назначена вътрешна инспекция, която приключи с един уволнен - точно Митко Станков и няколко осъдени служители на реда от Харманли.

А на бащата на президента бе формиран акт за това, че не е пропуснал движещото се в кръговото транспортно средство. През април т.г. обаче административните магистрати в Хасково анулираха заповедта за уволняване на катаджията като незаконосъобразна. Според съда, не всички дейности и бездействия при обслужване на въпросната злополука са осъществени от Станков. Така Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково би трябвало да му заплати 1000 лв. за разходи по делото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР