Върховният административен съд потвърди решението на антикорупционната комисия, че кметът

...
Върховният административен съд потвърди решението на антикорупционната комисия, че кметът
Коментари Харесай

Председателят на СОС поиска отстраняването на кметицата на район Красно село

Върховният административен съд удостовери решението на антикорупционната комисия, че кметът на столичния регион Красно село е в спор на ползи.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев изиска тя да бъде отстранена от служба. Причината - Станиславова е сключила контракт с щерка си за план за Патронажна грижа за възрастни.

По време на пандемията Росина Станиславова наема краткотрайно на работа щерка си против сумата от 284 лева бруто, която да оказва помощ в разнасянето на храна в третия максимален регион на столицата. Според съда това е спор на ползи, а съгласно кмета - офанзива:

" Понеже ние пуснахме писмо до МФ и до МТС, които са водещи в тези планове, получихме одобрителен отговор на нашата теза, с което да реализираме смяна на решението на СОС, с което се включват и останалите региони. От там стартира и офанзивата против мен. С този скърпен сигнал, манипулиран от господин Георги Георгиев. Сезирала съм госпожа Фандъкова за инспекция, само че инспекция не ми е известно да е направена до този миг ", сподели Росина Станиславова.

Според ръководителя на СОС преди две години е получена тъжба за злоупотреби по плана. Назначен одит ѝ е от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

" Г-жа Станиславова си е изплатила близо 10 хиляди на себе си като началник на плана. На второ място, че е сключила контракт със обвързвано лице. Впоследствие установихме, че това е щерка ѝ. Имаме решение на Върховен административен съд. Решението ще бъде изпратено до общинската изборна комисия. Като изборната комисия е тази, която въз основата на закона би трябвало да приключи пълномощията ", сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Срещу Росина Станиславова се водят още две правосъдни каузи за спор на ползи, в това число за това, че юристи, наети от нея в непрекъснати комисии в общината са я представлявали пред съда и в персонално качество.
Постът на Станиславова краткотрайно ще бъде ангажиран от някой от заместниците ѝ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР