Върховният административен съд потвърди конфликт на интереси за общинския съветник

...
Върховният административен съд потвърди конфликт на интереси за общинския съветник
Коментари Харесай

Съдът потвърди конфликт на интереси при благоевградския общински съветник Христо Ковачки

Върховният административен съд удостовери спор на ползи за общинския консултант в Общински съвет – Благоевград Христо Ковачки (мандат 2019-2023 г.). На 26.05.2021г. с решение на КПКОНПИ е открит спор на ползи за същия.

Той е дал своя вот „ за “ приемане на решение на Общинския съвет на 13.11.2020 година, с което се понижава размера на концесионните заплащания с 30 % на наемателите на общински парцели за период от 9 месеца, а след това гласоподава и за приемането на друго решение на Общинския съвет, с което се освобождават от заплащания на концесионни вноски ползвателите на два общински парцела за интервала 01.12.2020 – 31.01.2021 година

От решенията на Общинския съвет, на които е дал своя вот и Ковачки, е облагодетелствано сдружение на обвързвано с него лице – неговата сестра. Към датите на осъществяване на съвещанията, е съществувал подписан концесионен контракт за комерсиална и други икономически действия за период от 25 година сред Общината и сдружението с едноличен притежател и шеф сестрата на Ковачки.

На общинския консултант са наложени санкции и е постановено лишаване в интерес на страната на сума в общ размер на 41 375 лева

Конфликтът на ползи е доказан от Административен съд – Благоевград, а след потвърждаване и от Върховен административен съд, решението на КПКОНПИ е влезнало в действие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР