Върховният административен съд отмени спорната наредба на Община Царево, която

...
Върховният административен съд отмени спорната наредба на Община Царево, която
Коментари Харесай

ВАС отмени наредбата за глоби за палатки на Корал

Върховният административен съд анулира противоречивата разпоредба на Община Царево, която изискваше къмпингуващите на плаж " Корал " да имат позволение от архитекта на общината, нотариално заверена декларация от притежателя на земята и да предупредят общината 7 дни преди разполагането на палатки и каравани. 
 Глобиха Васил Гюров, че къмпингува на „ Корал “
Отменена е цялата Наредба за запазване на публичния ред и околната среда на територията на Община Царево, а освен частта за къмпингуването, прецизират от прокуратурата в Бургас. 

Причината за анулацията на наредбата е, че тя не е подложена на публично разискване. 

Според Сдружение " Да запазим Корал " показват, че десетките санкционирани по наредбата могат да си потърсят парите назад. 

„ Ако те са санкционирани за един минал интервал, няма по какъв начин да им бъдат връщани парите. Това е безумство! ", обяснява пък ръководителят на общинския съвет в Царево Даниел Скулиев, представен от bTV.

Музикантът Васил Гюров, който беше един от първите санкционирани, изясни, че към момента не е платил санкцията си от 300 лв., само че мисли и това лято да почива на същото място, на което е санкциониран.

„ Не ходя на отмора. Отивам, с цел да свърша една работа, т.е. да попречим на проектите за застрояване на едно от последните незастроени места ”, коментира Васил Гюров.

Наредбата към този момент е качена на уеб страницата на Община Царево, с цел да бъде подложена на публично разискване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР