Върховният административен съд отказа убежище на руския активист Александър Стоцки.

...
Върховният административен съд отказа убежище на руския активист Александър Стоцки.
Коментари Харесай

ВАС отказа убежище на руския активист Александър Стоцки

Върховният административен съд отхвърли леговище на съветския деятел Александър Стоцки. Според магистратите няма риск за живота му при връщане в Русия. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че несъгласните с политиката на Путин руснаци са задържани в страната си или не могат да я изоставен. Стоцки сподели още, че има доста руснаци, които чакат отбрана у нас.

Руският деятел Александър Стоцки ще подаде нова молба за протекция в Агенцията за бежанците, макар отхвърли на Върховния административен съд да му обезпечи протекция. Според магистратите няма съображение да бъде признато, че съветските управляващи подхващат необмислено репресии против жителите, несъгласни с политиката на Путин.

" На 25 февруари предходната година пристигнах в София, тъй като желаех да пребивавам в сигурност, а не в пандиза.
В Русия има доста други случаи на хора като мен, които са задържани или не могат да изоставен страната ", съобщи Александър Стоцки.

В решението на съда обаче се показва: Не са открити съществени учредения да се смята, че само на съображение наличието си на територията на Руската федерация жалбоподателят би бил изправен пред действителен риск да стане обект на опасност.

" Това, което споделят българските управляващи, е нелепост за мен. Не разбирам за какво се случва. Има и други руснаци, които търсят отбрана и място, където да живеят ", добави Александър Стоцки.

Стоцки не желае финансова помощ от страната, а единствено да му бъде разрешено да остане в България. Твърди, че ще остане опозиционер. И ще потърси подпомагане от Европейския парламент във връзка със случая, при който беше изхвърлен от Руския културен център в София по време на прожекция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР