Върховният административен съд отхвърли окончателно жалбата на консорциума Български машини

...
Върховният административен съд отхвърли окончателно жалбата на консорциума Български машини
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата на Български машини за гласуване

Върховният административен съд отхвърли дефинитивно жалбата на консорциума „ Български машини за гласоподаване “. Тя беше против решение на Централната изборна комисия, с което го в профил от присъединяване в процедурата за избор на реализатор за доставка на 9600 профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване.
Основната причина за решението на съда е, че две от компаниите в него са взели участие в две разнообразни по състав обединявания.
 На първо четене: Върховен административен съд няма да преглежда тъжби на лишени от независимост На първо четене: Върховен административен съд няма да преглежда тъжби на лишени от независимост
Върховният административен съд (ВАС) няма да преглежда производства по тъжби на лица, лишени от независимост. Това реши Народното събрание с признати...
На процедура комисията установи, че към крайния период за показване на заявление за присъединяване в процедурата „ Български машини за гласоподаване “ ЕООД и „ Аисист “ ЕООД са участници в две обединявания, основани надлежно съответно на 29.11.2020 година и на 07.12.2020 година
Тогава бяха отстранени консорциум „ Български машини за гласоподаване “ (с участници „ Българските машини за гласоподаване “ ЕООД, „ Аисист “ ЕООД и проф. И. Иванов) и консорциум „ Български машини за гласоподаване " ДЗЗД (с участници „ Българските машини за гласоподаване “ ЕООД, „ Аисист “ ЕООД и „ Калия Арт Продъкшън енд Ентъртейнмънт “ ЕООД). 
Пред Върховния съд не натежа мнението на жалбоподателя, че неоттегленото в точния момент заявление за присъединяване от 29.11.2020г. е по виновност на адвокатското сдружение „ Динева, Русев и съдружници “, както и останалите му доводи.
При това състояние ЦИК ще може да подписа контракт с определения реализатор за доставка на 9400 машини за гласоподаване, чиято оферта е на стойност 43 198 800 лева с Данък добавена стойност.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР