Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд

...
Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд
Коментари Харесай

ВАС окончателно отряза Мая Манолова за касиране на изборите

Върховният административен съд остави в действие решението на Административен съд София - град от 7 февруари 2020 година по делото, формирано по тъжба на Мая Манолова в качеството ѝ на претендент за кмет на София против резултатите от локалните избори в столицата през 2019 година, оповестиха от съда.

С него бяха доказани изборните резултати в София. Върховните магистрати одобряват в претекстовете си, че решението на първата инстанция е обосновано и вярно, а подадената тъжба против него е неоснователна.

Вижте известието на Върховен административен съд:

Върховният административен съд остави в действие решението на Административен съд София – град (АССГ) от 7 февруари 2020 година по дело № 12751/2019 година, формирано по тъжба на Мая Манолова в качеството ѝ на претендент за кмет на София против резултатите от локалните избори в столицата през 2019 година С него бяха доказани изборните резултати в София. Върховните магистрати одобряват в претекстовете си, че решението на първоинстанционния съд е обосновано и вярно, а подадената против решението на АССГ тъжба е неоснователна.

Според висшите съдии АССГ задълбочено е изследвал фактическата конюнктура, анализирал е събраните доказателства съответстващи към предмета на разногласието и вярно е приел, че не са налице визираните учредения за анулация на изборните резултати в Столична община.

Изводите на АССГ са учредени върху в детайли разискване и преценка на всички доказателства.
Съобразена е спецификата на извършения избор и вярно са тълкувани и приложени относимите правни правила от материалния закон, съответстващи за вярното осъществяване и привършване на избора на кмет на Столична община.

При осъществената инспекция за приложението на Изборния кодекс от АССГ не се открити визираните от касатора нарушавания.

Решението на тричленния състав на Върховен административен съд по административно дело № 2769/2020 година е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР