Върховният административен съд остави в сила екологичната оценка на РИОСВ

...
Върховният административен съд остави в сила екологичната оценка на РИОСВ
Коментари Харесай

Отхвърлиха жалба на природозащитници срещу изграждането на ски зона Миджур

Върховният административен съд остави в действие екологичната оценка на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана за координиране на общия организационен проект на туристическа и ски зона (ТСЗ) „ Миджур “.
Становището по екологична оценка беше обжалвано от Асоциация на парковете в България пред Административен съд – Монтана и след извършеното в няколко съвещания правосъдно произвеждане, настояването беше отхвърлено.
Асоциация на парковете в България подаде касационна тъжба до Върховен административен съд против решението на Административен съд – Монтана. На 27.12.2018 година Върховният административен съд се произнесе с необжалваемо решение, с което остави в действие мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана, с което се съгласува Общ устройствен план на туристическа и ски зона „ Миджур “. Частни вложители към този момент са декларирали интерес за построяването на ски зоната.
Сдружение за дива природа “Балкани” настояваше за несъгласуване на плана, заради увреждане на предпазена зона “Западна Стара планина и Предбалкан”. Аргументиетът е застрашаване на местообитанита на типовете рис, кафява мечка и европейски вълк и изключително на тези, които са обект на запазване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР