Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на "Инерком България"

...
Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на "Инерком България"
Коментари Харесай

ВАС прекрати делото във връзка с продажбата на ЧЕЗ на „Инерком България“

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на "Инерком България " ЕАД във връзка със договорката за покупка на „ ЧЕЗ “ а. с. в Република България и приключи производството по делото.

Предмет на административно дело №10391/2018 година беше решение № 805 от 19 юли 2018 година на Комисията за защита на конкуренцията.

ЧЕЗ се отхвърли от договорката с "Инерком " за бизнеса си в България

С него антимонополната комисия не разрешава концентрацията сред предприятията, която ще се реализира посредством придобиване на надзор от страна на "Инерком България " ЕАД върху предприятията от групата на "ЧЕЗ " а. с. в Република България.

Според Върховен административен съд жалбоподателят "Инерком България " ЕАД няма юридически интерес от продължение на производството по обжалване на решението на Комисия за защита на конкуренцията. Това постанова жалбата да бъде оставена без разглеждане, а формираното въз основа на нея правосъдно произвеждане - прекъснато.

Причината е, че в това време фирмите "ЧЕЗ " а. с. и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс " Б.В. са сключили контракт за продажба с различен покупател - "Еврохолд България " АД. Определението може да бъде обжалвано с частна тъжба пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР