Върховният административен съд окончателно отмени решението на Общинския съвет-Кюстендил от

...
Върховният административен съд окончателно отмени решението на Общинския съвет-Кюстендил от
Коментари Харесай

ВАС отмени решението за продажбата на известната Чифте баня в Кюстендил

Върховният административен съд дефинитивно анулира решението на Общинския съвет-Кюстендил от февруари 2015 година за продажбата на известната " Чифте баня " в центъра на града, постанови правосъден състав по делото.

Така завършва траялата повече от 4 години сага по продажбата на банята, която не е серпантина да работи от стартирането ѝ през 1913 година

Мотивът за оповестяване на решението на съветниците отпреди 4 години за незначително, е, че " Чифте баня ", която е архитектурен монумент на културата, не е частна общинска благосъстоятелност, а е изключителна държавна благосъстоятелност, тъй като попада в границите на архитектурния резерват " Античен феодален град Пауталия-Велбъжд ", постановява Върховен административен съд. Тоест съветниците не са имали пълномощия да афишират Чифте баня " за продажба.

Лицензирана компания дефинира първична тръжна цена за обекта, дружно с парк от 5,5 декара, от 1 026 000 лв.. Според мнозина " Чифте баня " коства повече. Последваха митинги пред Общината, а локално съдружие апелира решението в съда.

След много премеждия Върховен административен съд поставя точката на дългогодишния спор по тематиката " Чифте баня ", за която въпреки всичко имаше два търга, само че не се яви нито един покупател.

Общината би трябвало да заплати и 500 лв. разходи на сдружението, обжалвало решението на съветниците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР