Върховният административен съд окончателно е потвърдил решението на КПКОНПИ за

...
Върховният административен съд окончателно е потвърдил решението на КПКОНПИ за
Коментари Харесай

ВАС потвърди конфликт на интереси срещу бившия кмет на Красно село

Върховният административен съд дефинитивно е удостоверил решението на КПКОНПИ за спор на ползи против някогашния кмет на столичния регион " Красно село " Росина Станиславова, оповестиха през вчерашния ден от антикорупционната комисия.
Тя е глобена за това, че през 2020 година е определила сама себе си за началник на план с европейски средства, определила си е самостоятелна часова ставка и е наредила сама на себе си да постави ексклузивен труд.
" Първоинстанционният съд приема, че вярно за всяко от трите обособени нарушавания е наложена санкция от по 5000 лева, защото това е минималният очакван в закона размер, вярно е постановено лишаване в интерес на Столична община на чистото на ден заплащане в размер на 487.95 лева за дните 7 май 2020 година, 22 май 2020 година и 5 януари 2021 година, както и лишаване в интерес на страната на сумата от 9981,46 лева, представляваща получената материална полза за периода  май 2020 година до март 2021 година ", се споделя в решението на Върховен административен съд.
Законът не позволява в действителност обстановки, в които обещано лице, заемащо обществена служба, би могло да повлияе в частен интерес като по този метод компрометира обществената служба, реда и метода, по който се реализират функционалностите, предоставени на съответното институция или ведомство, акцентират висшите магистрати.
Това е второто доказано от Върховен административен съд решение на КПКОНПИ за открит спор на ползи на Станиславова. Според първото, което докара до отстраняването й от служба през март от Общинската изборна комисия, тя е била в спор на ползи и при сключването на трудов контракт с щерка си в ролята си на началник на план с европейски средства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР