Върховният административен съд образува 5 дела по жалби на физически

...
Върховният административен съд образува 5 дела по жалби на физически
Коментари Харесай

5 дела срещу заповеди на министър Ананиев образува ВАС

Върховният административен съд образува 5 каузи по тъжби на физически лица против заповеди на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, свързани с изключителното състояние.
Делата ще бъдат планувани за разглеждане в отрити правосъдни съвещания след обявяване на обявления за оспорванията в " Държавен вестник ", оповестяват от съда.
Сред атакуваните заповеди са:
- разпореждането за наложително носене на защитни маски на публични места,
- за наложителна 14-дневна карантина на завърнали се от чужбина български жители,
- за възбрана за събиране на повече от двама възрастни на закрити и открити публични места
- за оповестяване на грипна зараза от 6 до 11 март.
С решение от 15 април съдът е отхвърлил настояването за прекъсване на осъществяването на заповедта на министъра на опазването на здравето, касаеща слагането под наложителна 14-дневна карантина на завърнали се от чужбина български жители.
С решение по същото дело от 16 април съдът е указал на жалбоподателя в 7-дневен период да показа документ за импортирана по сметка на " Държавен вестник " такса за обявяване на обявления за оспорванията по реда на член 181, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс в размер на 20 лв. за всеки оспорен общ административен акт.
При несъблюдение на напътствията в период жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото - прекъснато. След премахване на нередовностите, оспорванията ще бъдат оповестени посредством обявления в " Държавен вестник ", като се уточни номера на формираното дело, датата, часът и номерът на залата, в която ще се организира откритото правосъдно съвещание, показват от Върховен административен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР