Върховният административен съд не позволи на Булгартрансгаз да сключи договор

...
Върховният административен съд не позволи на Булгартрансгаз да сключи договор
Коментари Харесай

След КЗК и ВАС не позволява Булгартрансгаз да сключи договор с Газово развитие и разширение в България за отсечката до Сърбия


Върховният административен съд не разреши на " Булгартрансгаз " да подписа контракт с консорциума " Газово развиване и уголемение в България " за построяването на българския сектор на газопровода " Турски поток ", до момента в който не приключат дефинитивно разногласията с отстранената саудитска компания " Аркад ", заяви БНР.

До делата в съда се стигна, откакто газовата ни компания в началото избра за реализатор на плана арабското обединяване (Обединение Консорциум Аркад), само че откакто то не съблюдава периода за подаване на документите, го в профил и разгласи за победител класирания на второ място консорциум " Газово развиване и уголемение в България ".

В края на предишния месец Комисия за защита на конкуренцията по тъжба на арабската компания дефинира решението на " Булгартрансгаз " за промяна на изпълнителя на плана за газопровода като непозволено и остави в действие първичното класиране, съгласно което публичната поръчка би трябвало да се даде на " Аркад ".

" Булгартрансгаз " от своя страна апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията пред Върховния административен съд. Същевременно газовата ни компания изиска от регулатора позволение да подписа контракт с другия участник, преди производството да е завършило, като се аргументира с публичния интерес.

Комисия за защита на конкуренцията не се съобрази с настояването на " Булгартрансгаз ". Решение на регулатора бе обжалвано също по този начин и от обединяването " Газово развиване и уголемение в България ". Именно с произнасянето по тази тъжба Върховният административен съд не разрешава на " Булгартрансгаз " да подписа контракт с " Газово развиване и уголемение в България " за построяването на разширението на газопреносната мрежа, до момента в който текат разногласията с " Аркад ".

Още първоначално поредицата от обжалванията изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов разяснява, че те ще забавят построяването на плана за газопровода на наша територия, добавя БНР.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР