Върховният административен съд настоя Централната избирателна комисия да разгледа още

...
Върховният административен съд настоя Централната избирателна комисия да разгледа още
Коментари Харесай

Съдът каза на ЦИК да разгледа още веднъж жалбата на Сидеров срещу БНТ

Върховният административен съд настоя Централната изборна комисия да прегледа още един път жалбата на водача на " Атака " и претендент за кмет на София Волен Сидеров против Българската национална телевизия като съблюдава напътствията му.

Сидеров беше отхвърлен от предаването " Референдум " предходната седмица откакто попречи на хода на предаването като приказва дълготрайно без да даде опция и на другите участници да се изкажат. Управителният съвет на малкия екран пък излезе с решение Сидеров да не бъде допускан в други излъчвания до момента в който не се извини. Централната изборна комисия го санкции за нарушение на предизборното съглашение сред партията и медията, а Сидеров не беше позволен до присъединяване в седмичното обзорно предаване " Панорама " макар неговото предпочитание да влезе в студиото.

Според ЦИК според съглашението с " Атака " Българска национална телевизия има право да прави преценка и да отхвърля излъчването на форми за отразяване на предизборната акция по съображения по отношение на законността и моралността на наличието им.

Сидеров и предизборния щаб желаеха посредством съда ЦИК да задължи Българска национална телевизия да го върне в ефир.

Съдът е открил, че ЦИК е взела решението си без да се изложат претекстове и без да се запознае с писмото, с което на Сидеров е отхвърлен достъп до публичната медия. Съдът връща преписката в ЦИК " за изговаряне при съблюдаване на напътствията на съда по пояснение и използване на закона ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (195)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР