Върховният административен съд нареди Боян Найденов да бъде изваден от

...
Върховният административен съд нареди Боян Найденов да бъде изваден от
Коментари Харесай

ВАС разпореди и Боян Найденов да бъде изваден от БГ списъка по Магнитски

Върховният административен съд подреди Боян Найденов да бъде изваден от така наречен уголемен български лист след глобите по закона „ Магнитски “. Преди три дни Върховен административен съд реши същото и за брат му.

Още през цялото време Найденови упорстват да бъдат извадени от така наречен уголемен лист, защото от близо две години са прекратили всякаква съгласуваност със глобения от Съединени американски щати Васил Божков.

Определението на Върховен административен съд е дефинитивно. То е формирано по тъжба на Найденов за неотложно преустановяване на неоснователните дейности на длъжностни лица – в тази ситуация за унищожаване на името на жалбоподателя от описите в интернет страниците на МФ и Национална агенция за приходите.

Отделно във Върховен административен съд има и второ дело – срещу Решение № 441 от 4 юни 2021 година на Министерския съвет, което ще се гледа всъщност на 9 ноември, прецизират от съда.

По делото от жалбоподателя са показани доказателства и се излагат причини, от които се открива, че е прекратил всевъзможни връзки с лица, които попадат в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерство на финансите на Съединени американски щати. Прекратяването на свързаността се вижда и в Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенция по вписванията, допълват от Върховен административен съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР