Върховният административен съд наложи санкция в размер от 236 431

...
Върховният административен съд наложи санкция в размер от 236 431
Коментари Харесай

Внимавайте какви снимки използвате и откъде ги взимате

Върховният административен съд наложи глоба в размер от 236 431 лева за заблуждаваща реклама на „ Монделийз България Холдинг “ АД.

Причината за санкцията е потреблението на фотоси на известните български спортисти Цветана Пиронкова Цветана Кирилова Пиронкова е българска тенисистка. Родена е на 13 септември... към профила и Григор Димитров Григор Димитров Димитров е български тенисист. Роден е в град Хасково.... към профила, като върху тях поставя логото на известна марка бисквити. Това съгласно Комисия за защита на конкуренцията изрично не подхожда на добросъвестната комерсиална процедура, защото Пиронкова и Димитров не са били ангажирани като рекламни лица и се заблуждават потребителите. Представени по този метод фотосите се трансформират в рекламни материали, чието ясно обръщение е, че известните български спортисти са негови рекламни лица, които употребяват, поддържат или поддържат продукта.

Решението на Върховен административен съд излиза ден откакто стана ясно, че Goggle отстрани всички благоприятни условия за злоупотреби със фотосите на американската фото организация Getty Images.

Най-голямата търсачка ограничи способността на потребителите да смъкват изображения на компютрите си в резултат на договорка с Getty.

До тук се стигна след тъжба от организацията, съгласно която функционалностите на търсачката разрешават доста елементарно да се крадат фотоси.

Спорът сред Getty и Гугъл започва през 2017-а година, когато от организацията се оплакаха на Европейската комисия, че търсачката употребява неточни практики, които вредят на лоялната конкуренция.

Бутонът на Гугъл "Виж изображението " отваряше фотографията в нов раздел на браузъра, откъдето единствено с един клик тя можеше да бъде запаметена. Сега противоречивият бутон беше отстранен и потребителите би трябвало да влизат в интернет уеб страницата, в който е качено изображението, с цел да го смъкват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР