Върховният административен съд е постановил окончателно решение, с което оставя

...
Върховният административен съд е постановил окончателно решение, с което оставя
Коментари Харесай

ВАС окончателно оправда „Пирогов“ по делото за източване на Касата

Върховният административен съд е постановил дефинитивно решение, с което оставя в действие решението на Административния съд – София по делото за източване на НЗОК от страна на лекари от „ Пирогов “. За това оповестява в профила си във Facebook някогашният шеф на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Припомняме, казусът беше обвързван с данни от инспекция на НЗОК в няколко лечебни заведения, измежду които и „ Пирогов “, от преди две години. Тогава здравният зам.-министър доктор Димитър Петров изнесе информация, че се ревизират близо 900 хоспитализации в лечебното заведение и съобщи, че „ най-малко една трета от тези 900 случая сигурно са подправени “.

Тъкмо по отношение на този случай и тогавашният шеф на болничното заведение проф. Балтов бе освободен от поста си.

Сега проф. Балтов разяснява правосъдното решение по този начин: „ Това на процедура значи, че Актът на НЗОК от инспекцията на Пирогов за „ 800 подправено “ приети в болница пациенти беше разгласен за незаконосъобразен, т.е. няма източване на Касата от лекарите в Пирогов. Има, обаче действително извършено лекуване на 688 пациенти с постковид синдром. Има професионализъм, морал и изпълнена Хипократова клетва на лекарите в Пирогов “.

По думите му, НЗОК не е справедлива и самостоятелна социална институция, а „ политически инструмент в ръцете на ръководещите за репресии и разпра с неуместните на деня “.

Проф. Балтов също по този начин приканва Стойчо Кацаров, който тогава бе длъжностен здравен министър, да се извини на медиците от „ Пирогов “, защото е нанесъл „ тежка репутационна вреда на Институцията „ Пирогов “.

С целия пост на проф. Асен Балтов можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР