Върховният адинистративен съд окончателно поряза изтърпяващите доживотен затвор, които искаха

...
Върховният адинистративен съд окончателно поряза изтърпяващите доживотен затвор, които искаха
Коментари Харесай

Съдът поряза доживотниците за секс без камери

Върховният адинистративен съд дефинитивно поряза изтърпяващите пожизнен затвор, които желаеха да получат право да вършат секс зад решетките, без това да се снима от камери.

13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни присъди, както и дамите на трима от тях съдиха страната с искане да им бъде разрешено да вършат секс в пандиза без камери. Груповата тъжба бе подадена от наказаните, лежащи в пандизите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене против заповед Л-721 от 29 февруари 2016 година на основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) в частта ѝ, която регламентира реда на осъществяване на удължено рандеву за период до 4 часа, оповестява Монитор.

Това е поощрителна мярка за пандизчиите, като свиждането се организира в пространства, при опция оборудвани със системи за видеонаблюдение и в наличието на надзиратели. В жалбата си пандизчиите желаеха от съда да анулира акта като незабележим или незаконосъобразен заради несъгласие с съществени права, открити и обезпечени от конституцията.

Те недоволстваха и, че не се зачита правото им на персонален и фамилен живот и отбраната на персоналните им данни. На първа инстанция в Административен съд София-град делото бе изгубено, а в този момент висшите съдии анулират решението на долната инстанция, само че все пак камерите остават. Тричленният състав на Върховен административен съд анулира заповедта на ГДИН, само че видеонаблюденито остава, тъй като то е регламентирано в устав, обясниха пред "Монитор " от Върховен административен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР