Върховния съд на Испания отказа налагането на ограничителни мерки срещу

...
Върховния съд на Испания отказа налагането на ограничителни мерки срещу
Коментари Харесай

Върховният съд на Испания не издаде разпореждане срещу крал Хуан Карлос I

Върховния съд на Испания отхвърли налагането на ограничаващи ограничения против крал Хуан Карлос I и напомни, че някогашният крал не е следствен и затова не е повдигнато обвиняване против него, оповестява RTVE
В решение, издадено нощес, съдът отхвърля настояванията на каталунската националистична организация " Омниум Културал ", като удостовери, че " испанската процесуална система не обмисля приемането на ограничаващи ограничения във връзка с лица, които не са следствени, какъвто е казусът с Хуан Карлос I ".
" Омниум културал " показа този вторник във Върховния съд незабавна молба за оповестяване за интернационалното търсене на някогашния крал и той да бъде свикан неотложно да даде показания като разследван, откакто Хуан Карлос напусна Испания в неделя поради тиражирана информация за хипотетични непрозрачни покупко-продажби. Същата организация, близка до политическите придвижвания, искащи самостоятелност на Каталуния, преди месец подаде тъжба с обвинявания в корупция, пране на пари и данъчни измами и Върховният съд към момента не е решил дали да я преглежда, показва БГНЕС.
За момента Върховната прокуратура на Испания е поела случая с хипотетичното заплащане на комисионни за построяването на високоскоростна железопътна линия до Мека, като би трябвало да потвърди, че един от хората, свързани със договорката, би могъл да е Хуан Карлос де Борбон. Испанската прокуратура пое следствието от комисията за антикорупция и се пробва да ограничи или изключи наказателната тежест на събитията, настъпили след юни 2014 година, когато с абдикацията си Хуан Карлос I загуби имунитета си.
Все още не е известна страната, в която се е открил някогашния крал и от Сарсуела няма публично известие за това нито по какъв начин ще бъде обезпечаван при новите условия на живот и дали сигурността му ще се поеме от външното министерство на Испания, кралския двор или ще е частен ангажимент.
Националистичната организация " Омниум Културал " изиска от Върховния съд да призове Хуан Карлос I като следствен и в случай че той не се яви, да издаде интернационална заповед за арест. Също по този начин настоя, в случай, че не се знае местонахождението му, да му бъде лишен интернационалния паспорт и неразрешено напускането на страната. Организацията съобщи, че няма доверие на Върховния съд, само че че се обръща към институцията, с цел да управлява ролята на прокуратурата и да попречи тя да служи за прикриване на " срама от корупцията ". 
Още: " Хуан Карлос е в Доминика, към този момент "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР