Върховния касационен съд (ВКС) окончателно осъди на доживотен затвор за

...
Върховния касационен съд (ВКС) окончателно осъди на доживотен затвор за
Коментари Харесай

Любо Гребеца от Наглите бе осъден на доживотен затвор

Върховния касационен съд (ВКС) дефинитивно осъди на пожизнен затвор за Любомир Димитров – Любо Гребеца от групата на " Наглите " поради две убийства.

Първата жертва е Юлиян Лефтеров - Кунгфуто (известен и като Кокошката), който е погубен на 8 януари 2009 година, За този случай Гребеца към този момент получи 18 години затвор. Второто ликвидиране е на Иван Пайнавелов на 12 април същата година, за което Гребеца към момента не беше получил наказване. Общото наказване за тези два случая е пожизнен затвор при първичен непоколебим режим.

Осъденият би трябвало да заплати на околните на убитите общо150 000 лв.. Върховният касационен съд афишира, че Гребеца е кадърен да прави извънредно тежки закононарушение и всяко по-леко наказване няма да дава отговор на задачите на закона.

Любо Гребеца на няколко пъти внасяше претенции за предварително освобождение от пандиза, които не бяха почетени.

Гребеца бе наказан за седем отвличания, до момента в който е бил част от бандата за отвличания " Наглите ". Изготвеният по-рано психически профил на пандизчията демонстрира, че даже в пандиза да се държи обичайно, то " на независимост е водил грабителски и манипулативен метод на живот “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР