Върховната Рада прие закон за процедурата по импийчмънт на президента

...
Върховната Рада прие закон за процедурата по импийчмънт на президента
Коментари Харесай

Украинският парламент гласува закона за импийчмънт на президента

Върховната Рада одобри закон за процедурата по импийчмънт на президента на Украйна. До момента такава правна опция не съществуваше в страната.
Законът, гласи, че Народното събрание може да в профил президента на Украйна посредством импийчмънт единствено при положение на осъществяване на държавна измяна или друго закононарушение. Предстои текстовете да бъдат подписани от президента Володимир Зеленски.
Според депутата от партията " Опозиционна платформа - за живота " Нестор Шуфрич признатият закон за процедурата по импийчмънт на президента, заблуждава хората, тъй като не смъква имунитета от президента.
" Тази самодейност подвежда народа на Украйна. Защо? Защото законът, който беше препоръчан, не отстранява имунитета на президента. Той единствено коментира процедурата за унищожаване на имунитета на президента на Украйна. В същото време националните депутати от разнообразни фракции обърнаха внимание на обстоятелството, че президентът, когато още беще претендент, предложи да се отстрани кастата на неприкосновените - а точно националните депутати на Украйна, президента и съдиите “, сподели Шуфрич в коридорите на Народното събрание в Киев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР