Върховната Рада подкрепи оставката на министъра на здравеопазването на Украйна

...
Върховната Рада подкрепи оставката на министъра на здравеопазването на Украйна
Коментари Харесай

Украйна уволни здравния и финансовия си министър

Върховната Рада поддържа оставката на министъра на опазването на здравето на Украйна Иля Емец. За съответното решение в понеделник на изключително съвещание на Народното събрание гласоподаваха 271 депутати, оповестява ТАСС.

Емец бе назначен преди по-малко от месец - 4 март. Тогава украинското държавно управление бе напълно преформатирано: Денис Шмигал наследи министър-председателя Алексей Гончарук и бяха назначени 13 министри. Ден по-рано прессекретарят на министъра Артем Дехтяренко заяви, че Eмец не е подал оставка и желае да продължи да работи.

Емец бе началник на Центъра за детска сърдечна хирургия, както и министър на опазването на здравето при Виктор Янукович .

Върховната Рада поддържа декрет на министър-председателя на Украйна Денис Шмигал за оставката на министъра на финансите на страната Игор Умански. 249 депутати от общо 226 са дали своят вот за решението.

Той също заемаше поста по-малко от месец . Според депутата от Европейската партия на солидарността Ирина Геращенко министърът самичък подава оставка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР