Върховната рада на Украйна утвърди днес състава на новото украинско

...
Върховната рада на Украйна утвърди днес състава на новото украинско
Коментари Харесай

Върховната рада на Украйна утвърди състава на новото правителство

Върховната рада на Украйна утвърди през днешния ден състава на новото украинско държавно управление, съобщи ТАСС.

Юристът Олексий Хончарук беше одобрен за министър-председател, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Хончарук беше препоръчан за министър председател от президента Володимир Зеленски и получи поддръжката на 290 от общо 450 депутати във Върховната рада.

Новото държавно управление ще се състои от 15 министри и двама вицепремиери. То получи поддръжката на 281 народни представители. За одобряването му бяха нужни 226 гласа "за ".

Броят на министерствата бе понижен. Министерството на енергетиката бе обединено с това на екологията, министерството на стопанската система - с министерството на аграрната политика, а министерството на младежта и спорта - с министерството на културата. Единственият доскорошен министър, който съхранява поста си, е министърът на вътрешните работи Арсен Аваков.

Дмитро Кулеба стана вицепремиер по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция, а Михайло Фьодоров - вицепремиер по въпросите на цифровата промяна.
Тимофий Милованов бе одобрен за министър на икономическото развиване, Оксана Маркарова - за министър на финансите, а Олексий Оржел - за министър на енергетиката и околната среда.

Вадим Пристайко бе утвърден за министър на външните работи, а Андрий Захороднюк за министър на защитата, съобщи Асошиейтед прес.

Пристайко е някогашен дипломат на Украйна в Канада и някогашен началник на украинската задача към НАТО. Той съобщи пред народните представители, че ще работи за решаването на спора с проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"Нуждаем се от мир и непоклатимост ", посочи Пристайко.

Утвърденият за министър на защитата Андрий Захороднюк съобщи, че ще се бори с корупцията в армията.

"Всички знаят, че в армията се краде. Хората се умориха от тези проблеми ", сподели Захороднюк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР